Tussenuitspraak beroepen Britannia

Tussenuitspraak beroepen Britannia

Rechtbank doet tussenuitspraak beroepen Britannia

Op 24 november 2022 heeft de Rechtbank drie beroepen behandeld betreffend de verleende omgevingsvergunning Britannia. De Rechtbank Zeeland West-Brabant heeft op 28 februari 2023 een tussenuitspraak bekend gemaakt.

De rechtbank verklaart voor het overgrote deel de beroepen ongegrond. De vergunning dient echter op één punt hersteld te worden.

Zorgvuldige aanpak

De rechtbank heeft geconcludeerd dat de gemeente alle aspecten met betrekking tot het woon- en leefklimaat (zoals wind, bezonning en verkeer) op zorgvuldige en juiste wijze heeft overwogen. Dit geldt ook ten aanzien van aspecten rondom de hoogte. De rechtbank heeft de beroepen van de stichting Britannia naar menselijke maat en bewoners woonachtig vanaf 200 meter niet-ontvankelijk verklaard.

Herstel horeca aanduiding bovenste restaurant

De rechtbank is van mening dat de vergunning echter op één punt hersteld dient te worden. Dit betreft het feit dat de rechter van mening is dat het exclusieve restaurant op de 18e etage van het hotel als een zelfstandig restaurant moet worden beschouwd en niet als onderdeel van het hotel. Daarmee past het restaurant op de bovenste verdieping volgens de rechtbank niet binnen de bestemming Horeca I maar in Horeca III.

Daarnaast geeft de rechter de gemeente in overweging om de benodigde goedkeuring van de steensoort en kleur van de steen naar voren te halen, zodat de steensoort en kleur nu al goedgekeurd kunnen worden.

De rechtbank stelt de gemeente de komende periode in de gelegenheid om deze punten op te nemen in een herstelbesluit alvorens definitief te besluiten. De gemeente zal over het herstel van de Horeca aanduiding en de goedkeuring van de steensoort en kleur in overleg treden met de vergunning houder.

Link naar artikel PZC: https://www.pzc.nl/vlissingen/rechtbank-wijst-bezwaren-tegen-nieuw-hotel-britannia-in-vlissingen-af~a9c76d1d/

Link naar artikel persbericht gemeente Vlissingen: https://www.vlissingen.nl/inwoner/nieuws/nieuwsbericht/archief/2023/02/artikel/rechtbank-doet-tussenuitspraak-beroep-britannia-28-februari-2023-6190.html